Faglig koststrategi baner vej for sunde madvaner hos anbragte børn og unge
Usunde kostvaner hos udadreagerende børn og unge kan være en stor udfordring for personalet på mange afdelinger. Med en faglig koststrategi er det lykkedes at ændre kostvaner fra junk food til nærende hverdagsmad.
Læs mere om arbejdet med det sunde kostvalg
På Ulfborghus spiser de stedmoderblomster
Tallerkensmækker, havtorn og stedmoderblomster. Når køkkenet på Ulfborghus i Ulfborg får leveret varer, er der spidsfindige grøntsager i kasserne. For køkkenleder og kostvejleder Grete Nisgaard er sundhedsfilosofien nemlig, at alle børn og unge på afdelingen får den mad, som kroppen har brug for. Nogle gange hjulpet på vej af en blomst.
Læs mere om Ulfborghus' arbejde med de sunde madvaner
Kok booster unges madglæde på Granbo
God mad og trivsel hænger sammen. Vi har besøgt køkkener i SBU, der i et mini-tema omkring kost fortæller om madens betydning for børn og unges udvikling.
Denne artikel beskriver arbejdet med kost på Granbo
Der er meget læring i at grave et hul
Den interne skole ved Ulfborghus i Ulfborg rummer de børn, som almindelige specialskoler har givet op overfor. Det kræver et helt særlig tilrettelagt individuelt undervisningsforløb og en overordentlig stor faglig værktøjskasse. Læs mere om Ulfborghus' læringsstrategier.