Faglig koststrategi baner vej for sunde madvaner hos anbragte børn og unge

Usunde kostvaner hos udadreagerende børn og unge kan være en stor udfordring for personalet på mange afdelinger. Med en faglig koststrategi er det lykkedes at ændre kostvaner fra junk food til nærende hverdagsmad.

Læs mere om arbejdet med det sunde kostvalg


Her lytter voksne til mig på en måde, som jeg aldrig har oplevet før

Da 17-årige Cecilie flytter ind på Overgangen i Viborg, har hun over 20 indlæggelser på psykiatrisk afdeling bag sig på grund af selvmordstanker og selvskadende adfærd. Efter ti måneder det nye sted er hun begyndt i skole, har fået sig en veninde og oplevet tre måneder uden at skade sig selv, hvilket er den længste periode i fire år.

Her fortæller Cecilie, hvad der hjælper hende på vej.


På Ulfborghus spiser de stedmoderblomster

Tallerkensmækker, havtorn og stedmoderblomster. Når køkkenet på Ulfborghus i Ulfborg får leveret varer, er der spidsfindige grøntsager i kasserne. For køkkenleder og kostvejleder Grete Nisgaard er sundhedsfilosofien nemlig, at alle børn og unge på afdelingen får den mad, som kroppen har brug for. Nogle gange hjulpet på vej af en blomst.

Læs mere om Ulfborghus' arbejde med de sunde madvaner

""


Kok booster unges madglæde på Granbo

God mad og trivsel hænger sammen. Vi har besøgt køkkener i SBU, der i et mini-tema omkring kost fortæller om madens betydning for børn og unges udvikling. 

Denne artikel beskriver arbejdet med kost på Granbo

""

 

Sådan holder børn og unge jul på Kløvhøj

""

På Kløvhøj er der andesteg og gaver under træet til de beboere, som skal holde juleaften på afdelingen.

Læs her, hvad pædagogerne gør for at skabe en god juleaften for de børn og unge, der ikke har mulighed for at komme hjem i julen.

 

Der er meget læring i at grave et hul
Den interne skole ved Ulfborghus i Ulfborg rummer de børn, som almindelige specialskoler har givet op overfor. Det kræver et helt særlig tilrettelagt individuelt undervisningsforløb og en overordentlig stor faglig værktøjskasse. Læs mere om Ulfborghus' læringsstrategier

""

 

"Jeg var utryg ved at flytte min søn" 

Det kan være en stor omvæltning for forældre, når ens barn bliver nødt til at skifte institution. Sådan var det for Linda Vang Andersen, hvis søn tidligere på året flyttede ind på en af SBU's afdelinger. Her fortæller hun, hvordan skiftet påvirkede hele familien.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

Læs mere om familiens oplevelser

Kronik i Jyllands-Posten 

Jyllands-Posten bringer i dag en kronik skrevet af vores områdechef Tove Nedergaard. I kronikken tager hun udgangspunkt i de dokumentarprogrammer på tv, der de seneste måneder har vist, hvordan sårbare børn og unge nogle gange er blevet anbragt under horrible og fagligt inkompetente forhold. 

Læs kronikken fra Jyllands-Posten

""


Vold som udtryksform - Low Arousal

Vold Som Udtryksform har som mål at begrænse volden og dens skadevirkning på kommunale og regionale arbejdspladser.

Artiklen har fokus på Specialområde Børn og Unges anvendelse af Low Arousal, og hvordan dette skaber tryghed i hverdagen i forhold til at håndtere voldsomme situationer. Vi fokuserer på årsagen bag adfærden fremfor adfærden isoleret set.

Læs artiklen