Om tilbuddet

Fogedvænget ligger i Hedensted. Hvert barn og ung på Fogedvænget har deres egen lejlighed med bad og toilet, og lejlighederne er fordelt, så børnene og de unge er samlet i hver deres "afdeling". I fællesområderne er der tænkt i færrest mulig stimuli, da det er bedst afstemt med Fogedvængets målgruppe.

Der er gode udendørsarealer på Fogedvænget med have, gynger, shelter og bålplads. Det er et stort hit at komme på gå-, cykel- og køreture i den skønne natur i nærområdet.

Et af grundelementerne på Fogedvænget er muligheden for en vekselvirkning mellem socialtræning i indbydende fællesområder, fortyndet fællesskab samtidig med efter behov at skærme sig til færre forstyrrelser. Det betyder blandt andet, at man kan vælge at spise for sig selv eller i mindre grupper, hvis det er at foretrække.

Målgruppe

Målgruppen er primært børn og unge med mental retardering samt gennemgribende udviklingsforstyrrelser og fysiske funktionsnedsættelser, fx autismespektrum forstyrrelser og sjældne handicap. Det er kendetegnende, at målgruppen profiterer af autismepædagogik. Der vil ofte være tale om børn og unge med begrænset sprog og kommunikative færdigheder samt en problemskabende adfærd/adfærdsoverbygning.

Når målgruppen er nøje afgrænset, betyder det, at vi kan arbejde specialpædagogisk og meget målrettet med børn og unges udfordringer samt videreudvikle deres ressourcer. Det betyder også, at børnene og de unge vil møde andre beboere, som har udfordringer tilsvarende deres egne.

Fogedvænget arbejder ligesom resten af SBU's afdelinger ud fra en anerkendende tilgang og et humanistisk børnesyn. Børn og unge samarbejder, hvis de kan. Og det er derfor en pædagogisk opgave at fremme tryghed, trivsel og læring via udviklingsfremmende miljøer og relationer.

Fakta

Antal pladser: 
Døgnpladser til unge under 18 år: 7
Aflastningspladser til unge under 18 år: 2
5 af pladserne er fleksible og kan benyttes som døgntilbud til unge i alderen 18-24 år.

Paragraffer: Barnets Lov §43 og Lov Social Service §107

Værd at vide

Kontaktinformation

Kontakt tilbuddet

Fogedvænget

Fogedvænget 25
8772 Hedensted

Tlf.: +45 4011 8673
Mail til Fogedvænget

Tilbudsleder

Annette Bro Rask-Vestergaard
Tlf.: +45 6118 8382

Skolen ved Fogedvænget

Fogedvænget 25
8722 Hedensted

Tlf.: +45 7847 8971
Skriv til Skolen ved Fogedvænget

Matchning og visitation

Visitation

Tlf.: +45 2051 7124