Granbo er et døgntilbud for børn og unge i alderen 9-18 år. 

Granbo har 9 døgnpladser, hvor 4 af pladserne er fleksible og kan benyttes som døgntilbud til unge i alderen 18-24 år.

Granbos målgruppe er børn og unge i alderen 9-24 år med svære tilknytningsmæssige forstyrrelser samt en begavelse, der strækker sig fra let mental retardering til den nedre del af normalområdet. 

Målgruppen er psykosocialt belastet i en grad, hvor det kan komme til udtryk via problemskabende, seksualiseret og/eller selvskadende adfærd. Der kan som følge af de miljømæssige belastninger være psykiatrinære symptombilleder i form af tvangstanker og –handlinger (OCD), opmærksomhedsforstyrrelse (ADHD) samt i nogle tilfælde forbigående grænsepsykotiske symptomer.

Når målgruppen er nøje afgrænset, betyder det, at vi kan arbejde specialpædagogisk og meget målrettet med børn og unges udfordringer samt videreudvikle deres ressourcer. Det betyder også, at børnene og de unge vil møde andre beboere, som har udfordringer tilsvarende deres egne.

Granbo arbejder ligesom resten af SBU's afdelinger ud fra en anerkendende tilgang og et humanistisk børnesyn. Børn og unge samarbejder, hvis de kan. Og det er derfor en pædagogisk opgave at fremme tryghed, trivsel og læring via udviklingsfremmende miljøer og relationer.


Se ydelsesbeskrivelserne for døgntilbud

Pædagogisk tilgang og indsats

Dagligdagen

Rammer og samarbejde