December 2018:  Nyhedsbrev

Julen og et nyt år står for døren. Det er tid til at gøre sig tanker om året, der er gået og det år, der står for døren.

 

Her kan du læse julehilsenen fra SBU's områdechef. 

 

September 2018:  Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet fortæller om, hvordan det som ung er at flytte ind på SBU's afdeling Overgangen. Læs også om, hvordan en faglig koststrategi baner vejen for sunde madvaner. Vi tænker også i nye baner for fortsat at sikre det høje faglige niveau i SBU. Derfor arbejder vi på højtryk for at søsætte vores nye interne uddannelse: SBU Piloten. God fornøjelse med at læse nyhedsbrevet.

 

Ønsker du at modtage nyhedsbrevet direkte som mail, kan du tilmelde dig her.

 


Faglig koststrategi baner vej for sunde madvaner hos anbragte børn og unge

Usunde kostvaner hos udadreagerende børn og unge kan være en stor udfordring for personalet på mange afdelinger. Med en faglig koststrategi er det lykkedes medarbejderne på Ulriksdal at ændre kostvaner fra junk food til nærende hverdagsmad.

Læs mere om arbejdet med det sunde kostvalg

Her lytter voksne til mig på en måde, som jeg aldrig har oplevet før

Da 17-årige Cecilie flytter ind på Overgangen i Viborg, har hun over 20 indlæggelser på psykiatrisk afdeling bag sig på grund af selvmordstanker og selvskadende adfærd. Efter ti måneder det nye sted er hun begyndt i skole, har fået sig en veninde og oplevet tre måneder uden at skade sig selv, hvilket er den længste periode i fire år.

Her fortæller Cecilie, hvad der hjælper hende på vej.


Juni 2018:  Nyhedsbrev

Så har vi taget hul på den første sommermåned, selv om maj måned allerede har taget forskud på sommerdagene. Det gode vejr har blandt andet budt på ture til vores afdelingers køkkener, og vi vil i dette nyhedsbrev dele madens betydning for børn og unges udvikling med jer. 

Nyhedsbrevet fortæller også om Fogedvængets arbejde med at give børn og unge uden sprog mulighed for at kommunikere. Det sker ved hjælp af den specialdesignede kommunikations-app Avaz. 

Efter 3 år med en fokuseret indsats omkring implementering af Low Arousal er vi kommet så langt, at vi er klar til næste niveau - LA2.

God fornøjelse med læsningen!

28. maj 2018: I Skovhuset spiser de stedmoderblomster

Tallerkensmækker, havtorn og stedmoderblomster. Når køkkenet på Skovhuset i Ulfborg får leveret varer, er der spidsfindige grøntsager i kasserne. For køkkenleder og kostvejleder Grete Nisgaard er sundhedsfilosofien nemlig, at alle børn og unge på afdelingen får den mad, som kroppen har brug for. Nogen gange hjulpet på vej af en blomst.

Læs mere om Skovhusets arbejde med de sunde madvaner

""


16. maj 2018: Kok booster unges madglæde på Granbo

God mad og trivsel hænger sammen. Vi har besøgt køkkener i SBU, der i et mini-tema omkring kost fortæller om madens betydning for børn og unges udvikling. 

Denne artikel beskriver arbejdet med kost på Granbo

""


April 2018:  Nyhedsbrev

Forårets første nyhedsbrev giver dig et overblik over, hvordan de danske medier har dækket SBU’s nye rapport om Low Arousal. 

Nyhedsbrevet fortæller også om Overgangen i Viborg, hvor høj faglighed i medarbejdergruppen er den allervigtigste forudsætning for at hjælpe normaltbegavede unge med autisme med at klare skiftet til voksenlivet. 

Endelig beskrives Hald Eges arbejde med SBU-modellen. 

God læselyst

Januar 2018:  Nyhedsbrev

I årets første nyhedsbrev har vi valgt at tage et kig på to af vores afdelinger - specialskolen i Ulfborg og aflastningen på Møllebækken. Og endelig fortæller en forælder, hvordan det opleves, når ens barn skal skifte institution. God fornøjelse med at læse nyhedsbrevet.

""


21. december 2017: Sådan holder børn og unge jul på Kløvhøj

""

På Kløvhøj er der andesteg og gaver under træet til de beboere, som skal holde juleaften på afdelingen.

Læs her, hvad pædagogerne gør for at skabe en god juleaften for de børn og unge, der ikke har mulighed for at komme hjem i julen.

 

27. november 2017:  Der er meget læring i at grave et hul
Specialskolen på Skovhuset i Ulfborg rummer de børn, som almindelige specialskoler har givet op overfor. Det kræver et helt særlig tilrettelagt individuelt undervisningsforløb og en overordentlig stor faglig værktøjskasse. Læs mere om Skovskolens læringsstrategier

""

 

November 2017:  Nyhedsbrev

Dokumentarprogrammer på tv har de seneste måneder vist, hvordan sårbare børn og unge nogle gange er blevet anbragt under urimelige og fagligt inkompetente forhold.

I dette nyhedsbrev kan du få et fagligt indblik i, hvordan vi i Specialområde Børn og Unge (SBU) hele tiden bestræber os på at give børn og unge de bedst mulige anbringelser. I en kronik bragt i Jyllands-Posten kan man læse områdechefens reaktioner og faglige overvejelser. I nyhedsbrevet kan du også dykke ned i, hvordan afdelinger griber det faglige arbejde i praksis. God fornøjelse med at læse nyhedsbrevet.

"

 

9. november 2017:  "Jeg var utryg ved at flytte min søn" 

Det kan være en stor omvæltning for forældre, når ens barn bliver nødt til at skifte institution. Sådan var det for Linda Vang Andersen, hvis søn tidligere på året flyttede ind på vores afdeling Ulriksdal i Viborg. Her fortæller hun, hvordan skiftet påvirkede hele familien.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

 

Læs mere om familiens oplevelser

2. november 2017:  Kronik i Jyllands-Posten 

Jyllands-Posten bringer i dag en kronik skrevet af vores områdechef Tove Nedergaard. I kronikken tager hun udgangspunkt i de dokumentarprogrammer på tv, der de seneste måneder har vist, hvordan sårbare børn og unge nogle gange er blevet anbragt under horrible og fagligt inkompetente forhold. 

Læs kronikken fra Jyllands-Posten

""


Oktober 2017:  Nyhedsbrev

I dette oktober-nummer kan du som noget nyt se to videoklips - en populær video fra vores specialbørnehave, som allerede er blevet vist 115.000 gange på Facebook, og en video om turforberedelser til efterårsferien. God fornøjelse med at læse nyhedsbrevet.

""


September 2017:
Vold som udtryksform - Low Arousal

Vold Som Udtryksform har som mål at begrænse volden og dens skadevirkning på kommunale og regionale arbejdspladser.

Artiklen har fokus på Specialområde Børn og Unges anvendelse af Low Arousal, og hvordan dette skaber tryghed i hverdagen i forhold til at håndtere voldsomme situationer. Vi fokuserer på årsagen bag adfærden fremfor adfærden isoleret set.

Læs artiklen


Juni 2017: Festlig dimissionsfest for STU-studenter på Fogedvænget

 Demmisionsfest på Fogedvænget

I juni fejredes nyudklækkede studenter landet over, og for første gang var der også dimission på Fogedvænget i Hedensted.

Læs mere om den festlige dag (pdf)

8. og 9. maj 2017: Inspirerende dage om sansemotorik

 Inspirerende dage om sansemotorik

SBU afholdt 8. og 9. maj 2 fagligt inspirerende dage omkring den motoriske udvikling og sansernes betydning for motorikken og vores måde at være i verdenen på.

Læs mere om Sansemotorik konferencen (pdf)

Camilla Græbild
Assistent (HK)
Tel. 2026 9177
E-mail: camgra@rm.dk
Administration og Kommunikation